Over V.O.T.

Voorbereid op de Toekomst V.O.T. is een belangrijke organisatie als het gaat om het opleiden, adviseren en begeleiden van mensen op het gebied van het inburgeren, staatsexamen, taalverhoging en sociaal maatschappelijke problematiek.

Wij zijn een jonge onderneming met goed opgeleide docenten en coaches op het gebied van taal, advies en begeleiding.

Wilt u:

  • inburgeren,
  • staatsexamen doen,
  • uw taalniveau verhogen,
  • advies en/of begeleiding (bij o.a. het toeleiden naar verschillende instanties en/of schuldhulpbemiddeling).

Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Methode

V.O.T. hanteert een combinatie van interactief onderwijs, aangevuld met online leren, hierdoor is het mogelijk om zelf uw tempo te bepalen. U krijgt een vaste taalcoach die individueel begeleidt. Wij werken met een methode die zich kenmerkt door eenvoud, overzicht en doelgerichtheid. Deze methode is geschikt voor alle startniveaus.

Daarnaast krijgt u digitale ondersteuning van uw coach. Wij streven naar het behalen van het doel van de klant. De methode richt zich onder meer op de dagelijkse praktijk en op het behalen van het examen. U ziet direct resultaat van wat u heeft geleerd. Zo kunt u goed voorbereid en vol zelfvertrouwen aan het examen deelnemen.

Inburgeren

Sinds 2007 is de Wet inburgering ingevoerd. Als u uit het buitenland komt en in Nederland komt wonen, kan het zijn dat u volgens de wet moet inburgeren. Het is ook mogelijk dat u niet hoeft in te burgeren, maar dat u het zelf belangrijk vind om de taal te leren en wegwijs te worden in Nederland. In beide gevallen heeft u een opleiding/ cursus nodig waar u goede begeleiding krijgt en de juiste kennis en vaardigheden leert. Bij V.O.T. vind u de ervaring en de deskundigheid die u nodig heeft.

Bent u op zoek naar een baan en u wil participeren in Nederland, dan helpt het als u de taal spreek en weet hoe zaken in Nederland geregeld zijn.

Staatsexamen

Heeft u in eigen land de basisschool en/of de middelbare school doorlopen dan is misschien het Staatsexamen wat voor u.

Het staatsexamen is belangrijk als u heel goed Nederlands moet spreken voor bijvoorbeeld een baan, of als u een mbo-opleiding wilt volgen. Het Staatsexamen NT2 is moeilijker dan het inburgeringsexamen. Als u het staatsexamen haalt, dan hoeft u niet meer in te burgeren.

Gratis intake

Meld u via de contactpagina aan voor een gratis intake. Wij nemen dan contact met u op voor de planning van uw intake op een locatie bij u in de buurt of bij u thuis. De intake bestaat uit een gesprek van ongeveer een uur. Tijdens deze intake wordt uw niveau bepaald en wordt advies gegeven over de duur en de vorm van uw cursus. Tevens kunt u vragen stellen en helpen wij u, indien nodig, met het aanvraagformulier voor DUO. Naar aanleiding van deze intake geven wij u een passende offerte. V.O.T. hanteert een flexibele instroom.

» V.O.T. hanteert een privacy en klachtenreglement. Klik op onderstaande links voor informatie met betrekking tot de privacy en klachtenreglement «

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van onze diensten? Meld u dan nu aan.

Neem contact op